JULES KEERIS

Jules Keeris (Knegsel, 1993) is theatermaker, acteur en cabaretier. In 2018 studeerde hij cum laude af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Zijn afstudeervoorstelling werd genomineerd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. De afgelopen jaren verwierf hij prijzen en finaleplaatsen op diverse landelijke cabaretfestivals, waaronder het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2017) en het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival (2019). In november 2019 ging zijn avondvullende cabaretvoorstelling De Uitverkorenen succesvol in première. Daarnaast is Jules als acteur en regisseur actief bij diverse (jeugd)theatergezelschappen en straattheatergezelschap De Italianen. Jules’ werk is komisch, heeft vaak een absurd randje en zit áltijd bomvol plezier!

De Uitverkorenen
Jules brengt een absurd en fragmentarisch debuutprogramma, bestaande uit tal van (on)herkenbare personages en recht-voor-zijn-raap-liedjes. De Uitverkorenen is een snelle aaneenschakeling van worstelende mensen die iets proberen of pretenderen te zijn, meestal zonder succes. Verwacht geen glasheldere rode draad. De belangrijkste verbinding tussen het grote aantal humoristische brokstukken is dat ze allemaal in hetzelfde concessievrije brein zijn ontstaan.

(Publieks)reacties:
”Een groot cabarettalent, die Jules.”  – Eindhovens Dagblad

”Jules is een pleziermaker. En pas op: plezier maken is een serieuze zaak.”  – Martijn Bouwman

”Ogenschijnlijk moeiteloos wisselt hij eigenaardige personages af met zijn eigen, sympathieke theaterpersoonlijkeid.”  – Ronald Neggers